Nous festivals per a La llarga nit de la imaginació i Tot esperant Europa

La llarga nit de la imaginació ha segut seleccionada al FICCSUR de Valparaíso (Chile) i es projectarà el 21 d'abril en aquesta ciutat. El mes de maig, La llarga nit de la imaginació participarà al festival Construir Cine de Buenos Aires i Tot Esperant Europa al Ecozine de Saragossa (Espanya).


Premis per a La llarga nit de la imaginació

La llarga nit de la imaginació ha segut guardonada amb el premi a la millor pel·lícula al MEDff de Siracusa (Itàlia) i amb el premi al millor llargmetratge i el segon premi del mes al 12 Months FF de Cluj (Romania).


La llarga nit de la imaginació als festivals de Bodhisattva i 12 Months

Durant el mes de febrer de 2017, La llarga nit de la imaginació es projectarà als festivals de Bodhisattva (India) i al 12 Months Film Festival.


Tot esperant Europa i Samuel Sebastian al Humansfest

El proper 12 de febrer a les 18:30, Tot esperant Europa serà projectat dins el Humansfest, juntament amb curtmetratges de Sofia Olins, Rubén Monsuy i Emilio Martí.

Igualment, Samuel Sebastian serà un dels convidats a la taula rodona Plasmar els drets: Imatge i drets humans amb Paco Roca i Ismael Quintanilla. Sebastian també serà el moderador de la trobada de curtmetratgistes Trencar fronteres a través del curtmetratge (dilluns 13, 20h.), de la taula rodona Vigilar i denunciar: Documentalistes, incidència política i Drets Humans (dimecres 15, 16: 30h.) i del debat entorn del dia mundial dels xiquets soldat (dijous 16, 12h.)

Tota la programació del Humansfest, ací.


La llarga nit de la imaginació, al Festival de Bagdad
La llarga nit de la imaginació es projectarà al proper Festival de Cinema Internacional de Bagdad que se celebrarà en aquesta ciutat entre el 3 i el 7 de desembre. La pel·lícula forma part de la secció oficial del festival i ha segut escollida entre les més de 2100 obres presentades.

Estrena mundial de 'La llarga nit de la imaginació' a Bogocine
En la propera edició del festival de Bogocine (del 18 al 26 d'octubre) s'estrenarà mundialment La llarga nit de la imaginació, dirigida per Samuel Sebastian i produïda per Ana Victoria Pérez de Besafilms. Es tracta d'una producció netament valenciana protagonitzada per refugiats reals de diferents parts del món (Ucraïna, Síria i Àfrica) en la qual les seues històries s'entrellacen, teixint així una complexa reflexió sobre el món en què vivim. Donat el seu interès social, està previst que es projecte en diferents festivals internacionals cinematogràfics i de drets humans abans de la seua estrena en sales comercials.
Aquesta és la primera producció del Projecte Teorema, un moviment cinematogràfic que neix amb la idea de revitalitzar la indústria cinematogràfica, desenvolupar noves formes de producció i produir pel·lícules que aportin un nou punt de vista a la societat que ens envolta.

TALLER D'ANÀLISI AUDIOVISUAL AL MUVIM DE VALÈNCIA
Samuel Sebastian impartirà un taller sobre audiovisuals socials al MUVIM de València, dins de les jornades contra el racisme i la xenofòbia, dimecres 23 de març a les 18 horas. Entrada lliure.

CONFERÈNCIA "FEM UNA PEL·LÍCULA PAS A PAS" A LA UNIVERSITAT DE GANDIA
Samuel Sebastian impartirà la conferència Fem una pel·lícula pas a pas al Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València.
DIA I HORA: Divendres 5 de febrer a les 9:30 hores.

COL·LOQUI SOBRE EL GUIÓ AL CURTMETRATGE
Sessió especial organitzada entre Mediterrània Audiovisual i EDAV amb la projecció de Valentina, El abrazo, Bikini, La ropavejera, El criptozoólogo i La petite fille.
Després hi haurà un col·loqui amb Samuel Sebastian i Guillermo Alcalá.

Dimarts 26 de gener a les 19:30 al Teatre Arniches d'Alacant.
Més info: Ací

SANDWOMAN DE SAMUEL SEBASTIAN GUANYA EL PRIMER PREMI AL CONCURS DE GUIONS DEL FESTIVAL DE RHODE ISLAND
El guió 'Sandwoman' de Samuel Sebastian ha resultat guanyador del primer premi en la categoria de guions internacionals del Festival Internacional de Cinema de Rhode Island, un dels festivals de guions més importants del món.
'Sandwoman' és una història de terror en la qual una escriptora en crisi i insatisfeta observa com les seves fantasies es fan realitat.
Al concurs es van presentar 396 guions de tot el món. Dels 29 finalistes, 'Sandwoman' és l'únic guió que no pertanyia a un país anglòfon.
+ INFO: RHODE ISLAND IFF

PRESENTACIÓ: "L'ENIGMA DE LA DONA IMAGINÀRIA"
El curt L'enigma de la dona imaginària será presentat al Cinema Truffaut dilluns 27 de gener a les 20 horas dins del Festival d'art independent Pepe Sales dedicat a la figura de Juan Eduardo Cirlot. Hi assistiran el director Samuel Sebastian i la protagonista Ann M. Perelló.

MUR VIU, PROJECCIÓ
Mur Viu será proyectada dentro de la Mostra Creació en territori, en Valls (Tarragona) el sábado a las 10:30 en la Cooperativa Agrícola de Valls.

TALLER D'ESCRIPTURA CREATIVA AUDIOVISUAL ONLINE: IDEA, GUIÓ, PEL·LÍCULA
El Taller d'escriptura creativa audiovisual online: Idea, Guió, Pel·lícula està pensat per a desenvolupar la creativitat en l'escriptura audiovisual. D'una forma completament participativa, els alumnes desenvoluparan una història en un format audiovisual i s'enfrontaran a algunes de les qüestions a què s'enfronta habitualment un guionista professional.
Cal remarcar la paraula creativa tant com en la d'audiovisual.
El curs es desenvoluparà de forma interactiva i amb un intercanvi continu d'idees entre el coordinador i els participants, i d'aquests entre si, si així ho desitgen. D'aquesta manera, podran utilitzar diferents eines com les tutories a distància o els fòrums.
Al principi de cada taller, es donarà a tots els alumnes una bibliografia amb llibres i enllaços d'interès i cada dilluns el coordinador enviarà als alumnes un tema nou amb uns objectius a desenvolupar durant la setmana i una filmografia recomanada. El coordinador corregirà individualment cada treball i farà un seguiment específic a cada un dels alumnes.
El taller està adreçat tant als que volen tindre un primer contacte amb el món de l'escriptura audiovisual, com als que ja treballen professionalment en aquest àmbit i desitgen ampliar els seus coneixements. Igualment, poden participar alumnes que ja hagen escrit un guió i desitgen sotmetre'l a una anàlisi en profunditat durant tot el curs.
El taller està plantejat per a resoldre els dubtes teòriques i pràctiques que sorgeixen durant l'escriptura d'un guió. Per aquesta raó, hi ha capítols que no es troben habitualment en cursos o manuals d'aquest tipus, com ara, la reescriptura del guió o l'elaboració d'un projecte.
L'objectiu final del curs és obrir la ment dels alumnes pel que fa al món audiovisual. D'una banda, els participants coneixeran els diferents recursos narratius dels mitjans audiovisuals i, d'altra, se'ls incitarà a desenvolupar un estil narratiu propi. Cada participant realitzarà, per si mateix o en grup, una idea des del seu estat més primigeni, tot just una línia o una imatge, fins el projecte final, en les 10 setmanes de durada del taller i sempre amb l'ajuda i els suggeriments del coordinador.
Places limitades.
Aquest curs està ofert en castellà, català i anglès.
COORDINADOR: Samuel Sebastian
CONTACTE: samuelsebastian@mail.com
SKYPE: samuel_sebastian
DATA D'INICI DEL CURS: 1 d'octubre
DATA DE FINALITZACIÓ DEL CURS: 10 de desembre
HORARI DE TUTORIES A DISTÀNCIA: Dijous 16h. - 21h. (Barcelona, Espanya, UTC +1)
PREU TOTAL DEL CURS: 120€

LA PAUSA DELS MORTS, DISPONIBLE EN FILMIN
Després de projectar-se en diferents festivals internacionals, La pausa dels morts, la darrera pel·lícula de Samuel Sebastian, es troba disponible en filmin des de la setmana passada. La pel·lícula és un documental autobiogràfic de creació que reflexiona sobre l'absència de les persones estimades a partir de la malaltia de la mare del director, la pintora Ester Rodríguez Ro, amés de plantejar altres temes com la pervivència de l'art, els orígens familiars o superació del dol.
La pausa dels morts va ser rodada en valencià durant quatre anys i mig a Barcelona, València, Palma i Sevilla i properament es realitzaran noves projeccions.
+info:
Contacte: samuelsebastian@yahoo.es
La pausa dels morts, pàgina oficial
La pausa dels morts, tràiler
El cine sin pausa, article [Cast.] publicat a la revista L'Atalante
La pausa dels morts, vídeoclip de la cançó Espinita de Clara Andrés

LA PAUSA DELS MORTS A LIMA I ELS VIUS A VALÈNCIA
La pausa dels morts es projectarà al Cine Club Invisible de Lima, Perú el dia 8 de desembre a les 20 horas. Després hi haurà un col·loqui amb el director Samuel Sebastian.
+info: Herbert Bazán

Els Vius es projectarà al VI Certamen de Curtmetratges de Ca Revolta a València el dia 12 de desembre a les 19 horas.
+info: Ca Revolta

CARTA PER A RETIRAR "LA PAUSA DELS MORTS" DEL FESTIVAL DE CINE DE TEHERAN
Estimats organitzadors del festival de cinema de l'Iran:
He rebut la notícia que la meua pel·lícula "La pausa dels morts" ha estat seleccionada per a ser projectada en el seu festival i he de dir que, el que aparentment era una bona notícia per a mi, en realitat m'ha omplert de tristesa.
Una part de la meua pel·lícula, i supose que això ha segut valorat pel jurat, tracta sobre l'important que és mantindre en el nostre interior els valors i els records dels nostres éssers estimats. Ma mare, que és la protagonista de la pel·lícula i va morir fa quatre anys i mig a causa del càncer, sempre em va parlar de justícia, tolerància i respecte cap a totes les persones i cultures. Pense que els seus valors romanen dins meu i espere que algun dia els puga ensenyar als meus fills.
Us explique això perquè, amb el temps, he dedicat una bona part del meu treball i els meus esforços a lluitar contra les injustícies al món i em trairia a mi mateix o als ensenyaments de la meua família si algun dia no ho fera.
Per aquesta raó, pense que és una decisió justa la d'apartar "La pausa dels morts" de la secció competitiva del seu festival i sol·licitar que no es realitze cap projecció de la mateixa al seu país.
Em resulta particularment vergonyós que un règim com el de l'Iran torture i impedisca el desenvolupament del seu treballs als meus col·legues cineastes i, al mateix temps, presumisca d'un festival de cinema al qual, irònicament, anomenen "Cinéma Verité" i en el qual els mateixos cineastes del seu país no només no tenen dret a participar, més encara, ni tan sols tenen el dret a realitzar pel·lícules, la qual cosa sé que és com si perdérem el dret a veure, a sentir, a parlar i, per descomptat, a expressar-nos amb llibertat.
Imagine que vosaltres, els organitzadors d'aquest festival, haureu sentit parlar alguna vegada de Mokhtar Mirtahmasb, Katayoon Shahabi, Mohammad Nourizad, Maziar Bahari, Bahman Ghobadi, Mohammad Rasoulof o Jafar Panahi, entre molts altres, que han segut arrestats i torturats pel fet de realitzar pel·lícules. I en aquesta llista podria estar jo mateix si haguera nascut al vostre país, perquè per a mi no hi ha major llibertat que la de poder expressar-me en imatges ni major tortura que la de perdre aquest dret.
Per tot el que he dit anteriorment, us pregaria que desapareguera qualsevol relació de la meua pel·lícula i el meu nom amb el vostre festival. Sens dubte, algun dia m'encantaria que la gent de l'Iran poguera gaudir d'ella, però ni jo ni el meu nom poden ser còmplices d'un règim que discrimina, tortura i fa desaparèixer a persones amb idees diferents. Algun dia "La pausa dels morts" es podrà veure a Teheran, però en un festival en què els cineastes iranians puguen projectar les seues pel·lícules en llibertat i sense por a la repressió i la tortura.
Atentament,
Samuel Sebastian

LA DONA DE L'ARENA/ SANDWOMAN A L'AMERICAN FILM MARKET DE LOS ANGELES
El projecte de la propera pel·lícula del cineasta Samuel Sebastian, SandWoman, serà presentat dins de l'American Film Market de Los Angeles, el mercat més important del cinema al món, dins d'un programa d'immersió en la indústria americana durant la primera setmana de novembre.
La pel·lícula és de gènere fantàstic i tracta sobre las una escriptora que veu com a poc a poc sent les seves fantasies literàries es fan realitat en forma de bèsties. SandWoman estarà protagonitzada per Àngels Bassas i Colin Morgan i el seu rodatge serà a principis de l'any que ve entre Catalunya i Mallorca. La banda sonora és del grup català O.D.I.
+info: samuelsebastian.com@gmail.com
samuelsebastian@yahoo.es

TALLER DE DOCUMENTALS SOCIALS
Del 21 de novembre al 21 de desembre a Editrain, c. Comte Borrell 235-239, Barcelona.
Dilluns i dimecres, 17 - 21 h.
+ info: Editrain
samuelsebastian@yahoo.es

SIETE REPORTAJES PARA LA INCLUSIÓN
12.09.2011: Projecció en Alacant a la Seu de la Ciutat, 20:15h.
© Copyright 2011. Samuel Sebastian
© Disseny web. EGEDA 2011
Productora associada a
EGEDA